Fridas Side
Fridas tilbageblik
Hej - her er lidt om min tilværelse som folkepensionist.


Oversigt :🤩 Digtet

🤔 Født i Vandmandens tegn

😎 Favorit links

🙂 Musikken

 Husdyrene - katte, fugle, hunde

😘 Dalmatineren Yoyo

 

 

Digt

Dette digt af ukendt oprindelse er bare så smukt!

"My Special List"

I have a list of folks I know... all written in a book,
And every now and then.. I go and take a look.
That is when I realize these names... they are a part,
not of the book they're written in...but taken from the heart.

For each Name stands for someone... who has crossed my path sometime,
and in that meeting they have become...the reason and the rhyme.
Although it sounds fantastic... for me to make this claim,
I really am composed... Of each remembered name.

Although you're not aware... Of any special link,
just knowing you has shaped my life... more than you would think.
So please don't think of my greeting... as just a mere routine,
your name was not... forgotten in between.

For when I send a greeting... that is addressed to you,
it is because you're on the list... of folks I'm indebted to.
So whether I have known you... for many days or few,
in some ways you have a part... in shaping the things I do.

I am but a total... Of the many folks I have met,
you are a friend I would prefer... never to forget.

Thank you for being my friend!

Født i Vandmandens tegn
Født i vandmandens tegn - og måske også en "ildgris" i følge det kinesiske horoskop . 

SOM - OG OM VANDMÆND:
 
  
 • De farver der klæder vandmanden bedst skulle efter sigende være:stærkt blå og turkis

 • Helbredsmæssigt er anklerne og leddene vandmandens mest udsatte legemsdele og vandmanden skulle også have tendens til at få gigt, og det passer, jeg har fået det i fingrene

 • Yndlingsblomst skulle være orkide, gyldenris og hyld

 • Yndlingsædelsten skulle være ametyst og akvamarin og yndlingsmetalet skulle være aluminium

 • Dyr som skulle beherskes af vandmandens tegn er ørnen, gåsen og albatrosen

 • Mennesker født i vandmandens tegn siges at komme i éen af to udgaver enten meget generte eller også meget udadvendte, jeg hører til den sidste type, hvilket fremgår tydeligt af disse hjemmesider!! 

 • Jeg fik på et tidspunkt en Sudoku bog i julegave som nu er ved at være slidt op. Dejligt tidsfordriv! Prøv: "sudokospil"

 • Udover lidt hamren på det hjemlige klaver blev jeg over 30 år gammel før jeg lærte at spille på et instrument.

 • Jeg har altid lavet kreative ting på en eller anden måde, tegning, maling, billedvævninger, keramik, koldnålsgrafik, digtet, osv. og en ufuldendt bog.

 • Malerierne har altid været der og jeg har haft nogle udstillinger med oliemalerier og tegninger. Desuden har jeg fået vist nogle af mine computermalerier i Politiken og i "Tidsskrift for fremtidsforskning". Derudover har jeg fået nogle vist i fagblade og jeg har udstillet på nogle gallerier etc.

 • Apropos computer så er jeg ret vild med computerfraktaler. Jeg har et fraktalprogram hvor jeg med matematiske formler kan skabe diverse fraktaler - de kan være meget smukke!

 • De bløde sysler som strikning, syning, broderi og madlavning kan jeg såmænd også klare; men stadigvæk mest på det kreative plan uden opskrifter og des lige, hvilket ofte - når vi skulle spise - har ført til sætningen: Nå! skal vi nu igen have "3 x M" = mors mærkelige mad!

 • SKALK, som er et arkæologisk tidsskrift, holdt jeg i en lang årrække, da jeg mener at fortiden er en væsentlig del af nutiden og fremtiden. 

 • Vi har sejlet igennem 25 år, først med speedbåd (Dood) og i mange år med sejlbåden (Søhoppen), som nu har været landfast i nogle år, så havet er en god ven. Prøv dette gode link: Vejret

 • Jeg finder det alternative ret underholdende og studerer det gerne; men kun i det små, horoskoper, numerologi, kiromanti(håndaflæsning) og håndskriftfortolkning. Prøv fx "Dagligt horoskop"

 • Så er jeg en læsehest, fagbøger og også tit udenlandsk skønlitteratur, dels for at holde mine sprog ved lige og dels fordi en del ofte går tabt ved oversættelsen, uanset hvor god den er. Prøv: "www.bogguide.dk"

 • eller prøv din intelligens her hos MENSA: www.test-iq.dk

 • Andre interesser er naturen, smukt kunsthåndværk, bøger og at lave hjemmesider, fx Københavns Kvindelige Diskussionsklub www:kkdklub.dk.

 • Jeg er ikke så vild med at spille kort; men kan godt lide at løse Sudoko og Tantrix

 • Mine foretrukne computerspil er:

 • Caesar, Civilization V, SimCity3000, Sims 3 og Scrabble på Facebook

 • 😘Lyset i mørket: at man betyder noget for nogen!

 • Malet af Frida Vesterdorf
  Musikken i mit liv
  I alle de kor jeg har sunget i har der været indlagt en kombination af jule-, forårs-, halloweens- syngsammen- og andre begivenhedskoncerter som øvemålepunkter.

  Jeg har sunget i kor lige siden det første gymnasiekor. I dette kor sang jeg i Danmarks radio via en koncert sammen med Sorø kostskolekor i Sorø Slotskirke. Desuden var jeg med til at drive en jazzklub Backoftown i byen. Da jeg kom til København for at studere sang jeg i et stort jødisk kor i dette kor indsang vi grammofonplader=CDerMetronome bl.a. som backinggroup for Peter Belli, de sange høres af og til stadig i radioen. Det var også i dette kor at vi gav koncert i Odd Fellow Palæet. Efter jeg blev gift sang jeg i et kor i Høje Tåstrup, hvor vi underholdt ved forskellige officielle begivenheder, hvor vi blev optaget på video, derudover sang vi ved andre lejligheder sammen med flere andre kor på Københavns Rådhus og på Frederiksberg Rådhus, koncerter som blev sendt på TV.  I Nationalbankens kor havde vi sangrejser til Norge hvor vi sang med forskellige norske kor i Den norske Nationalbank og også gav gadekoncerter. Ind imellem disse kor sang jeg i en gruppe som hed Gademusikanterne, som dels underholdt ved beboerfesterne og i vores lokale værtshus Oasen. Da vi flyttede til Dragør blev jeg medlem i Dragørkoret, som har et venskabskor i Sverige hvor vi også har givet koncert, ligesom deres kor har gjort i Dragør.

  Jeg har sunget ligefra alt til førstesopran, da jeg spænder bredt, det betyder ikke så meget for mig, for tiden synger jeg anden sopran. I skolen sang jeg med i skolerevyen og i mit arbejdsliv (på Dansk Teknologisk Institut) har jeg også sunget i årsrevyer, både solo og gruppe og bl.a. sunget ved et rockandroll arrangement.

  Som det fremgår kan jeg lide alle former for musikalsk udøvelse - lige fra jazz, viser, folkemusik til opera over al moderne musik til nyere danske komponister som John Højbye. Selvfølgelig har jeg også været på musikhøjskole undervejs, ligesom jeg har gået til jazzballet som yngre. Jeg skulle bliver over 30 før jeg lærte at spille western og klassisk guitar.
  Nationalbankens kor
  Dragørkoret
  Favorit links

   Some interesting links from the Water Carrier!  
   
  Earthcams
  Kulturhistorie

  This day in history
  Vandmandens tegn og horoskop
  Dragørkoret     
  Københavns kvindelige diskussionsklub

  Citatlisten

  Din himmel
  Rosenposten  

  Fuglene

   Trilles udgangstur

  Vores sangkanariefugl boede trygt og godt i sit fine bur i vindueskarmen i alrummet. En gang ved juletid syntes Finn at Trille også skulle vide det var jul og lukkede den ud af buret med en forventning om at den straks ville flyve ind i stuen og sætte sig i juletræet. Men ak og ve, den stakkels fugl vidste ikke hvad der var godt for den - den valgte i stedet at prøve at sætte sig fast i et af min malerier på væggen, med det resultat at den røg på gulvet. Yoyo som havde fulgt interesseret med i flyvningen, kom straks og tog fuglen i gabet, jeg og en af pigerne så det ske, skreg i vilden sky, hvorpå Yoyo blev så forskrækket at den tabte Trille ud af gabet . Fuglen gik rundt i en uges tid med "brækket" vinge, men blev hurtig rask og lige siden kunne den færdes frit, for nu var det mors fugl og den blev forfærdelig fræk over for Yoyo, satte sig på dens madskål osv.

  Trille Toupés (Gloster Fancy) nye store verden

  En af de første gange vores nye sangkanariefugl skulle udforske omverdenen fik den en slem overraskelse. Finn have lukket den ud og derpå glemt alt om den. Da jeg så ville hilse på den da jeg kom hjem fra arbejdet var den ikke i buret og efter at have ledt lidt efter den satte jeg mig ind i stuen med kaffen og en avis. Pludselig hørte jeg en mærkelig ubestemmelig lyd og så mig omkring. Oppe på en høj reol modsat mig stod der en stor Ivar Alto-vase og hvem kiggede ud gennem den gennemsigtige vase! Trille - den lignende fuldstændig en tegnefilmsfigur som Chip eller Chap i en juleglasklokke. Jeg kaldte på Finn som straks kom og tog vasen, og så var nødt til at hælde Trille ud, hun kunne jo ikke selv, for som jeg sagde til Finn: hun er jo ikke nogen helikopter! Hun sad stille en rum tid før hun endelig tog sig sammen og fløj ud i alrummet ind i sit bur.

  Trolle er du en han eller en hun ? Sandelig en HUN.

  I 2006, da Trille var fyldt 8 år, syntes vi, at han skulle have en partner at snakke med, hvorefter Trolle ankom i en lille papkasse fra City 2. Var det mon nu en han eller en hun ? I begyndelsen sloges de meget, så vi måtte anbringe dem separeret i 2 bure af og til. Da vi så nåede ind i 2007, begyndte Trolle så at bygge rede, så slåskampene nu mere lignede en parringsleg. Og så 8 april lå der et æg i reden, troede vi, så jeg begyndte straks at bygge et fuglevoliere ude i gården til den større familie. Dagen efter viste det sig så, at det var rigtigt nok, selvom fuglene havde narret os, idet ægget lå ved siden af en vindruestængel, så det lignede en vindrue. Så voliere byggeriet fortsatte. Måske kommer der så flere æg, som så kan blive udruget til en redefuld af søde unger. Jo, Trolle var sandelig og heldigvis en HUN !

  Da så fuglevolieret var færdigt ved påsketide, og fuglene havde vænnet sig til de nye omgivelser, indtraf tragedien. 18 april 2007 ca. 12 skulle jeg skifte vand og foder og oh ve, Trille opdagede åbningen og fløj ud. Den opholdt sig ca. en time nær buret og selvom Trolle kaldte og kaldte i 3 dage, kom Trille ikke tilbage. Af bar sorg ødelagde hun dermed æggene, og sad derefter og så meget ked ud af det. Jeg måtte altså skyndsomt til City2 og købe en ny Trille, Trille 3; men da de ikke var helt sikre på kønnet, købte jeg 2 nye Gloster Fancy kanariefugle, nemlig Trille 3 og Trunte, der begge lignede Trille 2 ret meget. Det var en rigtig god ide, for Trille 3 parrede sig ret hurtigt med Trolle og æg blev lagt og 2 udrugedes 27 og 29 maj, nemlig Maja og Maj, sandsynligvis en hun og en han. Allerede 16 juni var der igen flere æg i reden og 01 juli var den første unge udruget fra dette kuld, nemlig Julle.

  Bæst


  Jeg havde vasket tøj og noget skulle hænges det ene sted, noget det andet og noget skulle i min tørretumbler, som er i køkkenet - så jeg gik fra det ene sted til det andet med tøjet. Til sidst startede jeg tørretumbleren; men jeg syntes den lød mærkeligt, gik så underligt rundt i stød og støjede. Jeg overvejede om den kunne være ved at gå i stykker eller eksplodere, da jeg pludselig hørte en meget høj klagende mjaven fra maskinen. Jeg blev skrækslagen, skyndte mig at slukke for maskinen og for ned i den anden ende af køkkenet uden at turde se på maskinen. Men det endte da med at jeg skulede derhen og ud kom en meget fortumlet stor hankat, rystede sig grundigt og gik sin vej - i lang tid derefter gjorde den en stor bue uden om maskinen når den skulle ud i køkkenet og fodres, ellers havde den tilsyneladende ikke taget skade.

  Husdyrene

  Yoyos istur

  Det var en dejlig vinterdag og meget koldt. Vi kørte ud i en skov, stillede bilen og gik en tur. Det var en ret vild skov med flere bakker, stier, åer og en stor sø som vi gik rundt om. Yoyo drønede rundt og nød det rigtigt, op og ned tværs gennem bevoksninger osv. Vi andre gik lidt spredt efter vore lyster; men pludselig kunne jeg ikke finde hunden før jeg kom til se ud på søen, derude stod Yoyo og lignede fuldstændig Bambi på glatis med 4 ben i hver sin retning, det var ret morsomt at se på, især da jeg kaldte og hun skulle ind igen, det må siges at være hendes første møde med isdans.

  Bibis begravelse

  Bibi, som var en lille dværgkanin boede i et lyserødt og lysegult tornerosebur ude på terrassen. Hun blev af og til luftet at børnene ude på græsplænen og en eftermiddag var Yoyo også med og jagtede den fornøjeligt; men det blev nok for meget for Bibi for morgenen efter kom børnene før de skulle i skole og fortalte mig at Bibi vistnok var død. Finn arbejdede i USA på det tidspunkt, så jeg var nødt til selv at tage affære. Rigtigt skulle det gå til, den skulle begraves. Den obligatoriske skotøjsæske blev fundet, halm i bunden og med møje og besvær kom det stive kræ endelig ned i æsken. Et trækors blev konstrueret og Bibis navn skrevet på korset. Så kom begravelsen, under nogle høje træer mellem fine blomster blev æsken begravet og korset placeret ovenpå. Det var meget dramatisk og det styrtregnede imens og alt sammen skete inden børnene skulle i skole. Sikken en morgen! Det tog flere år før korset og gravstedet forsvandt under træerne.


  Novas hjemkomst

  Det var d. 18 januar 2003. Klokken var 12, og vi havde lige kørt Nova hjem. Nu skulle hun ikke igen leveres tilbage om eftermiddagen; men derimod indrette sit liv i Solvænget 6. Sneen lå højt overalt, og i gården var noget ryddet og resten skovlet op i store barrierer for at holde hundehvalpen inde på det tørre. Men der gik ikke lang tid, før hun triumferende befandt sig på toppen af snebunkerne og altså fra aller første færd fik demonstreret sin snilde og uafhængighed.
   

  Dalmatineren Yoyo
       Facts
  • Yoyo var en brunplettet tæve.
  • Hun blev født den 14. april 1985, og blev aflivet af dyrlægen kl. 15.00 den 17. oktober 1998, dvs. hun blev ca. 13½ år gammel.
  • Dalmatins Yoyo var hendes stamtavlenavn (det lød nok ret pudsigt for andre når man kaldte på hende).
  • Hendes far (Annelunds Royal) var dansk champion.
  • Hun var meget smuk.
  • Havde gået på hundeskole (og lært mange hundekunster).
  • Har stået model for mor og været fotomodel for mange andre.
  • Hun blev skriftligt inviteret med som den ældste Dalmatiner, da Filmen "101 Dalmatinere" havde premiere i København, og der mødte ca. 104 Dalmatinere op inde på Axeltorv, hendes 2 menneskesøskende Henriette og Pernille var også med til denne happening.
  • Vi har 2 gange fået en artikel om Yoyo med fotos udgivet i Dalmatinerklubbens blad, den sidste gang desværre in memoriam i decembernummeret 1998.
  Særheder
  • Falsk graviditet med dertil hørende redebyggeri
  • Allergi for proteiner
  • Var ikke skibshund

  Egenskaber

  • Glad, livlig, lærenem, smart, elskede alle uden undtagelse, kælen, passede på flokken, kunne fange mus, jagede dyr (undtagen dyresøskende: kanin, kat, fugl), altædende (den lokale skraldespand), var god til heste, var ikke bange for tordenvejr og knaldene Nytårsaften

  Sygdomme

  • Har en gang været meget syg med rød hals, fik penicillin
  • Som 12-årig fik hun opereret et såkaldt blodøre, det var en hård omgang, hun måtte gå med halskrave på
  • Som hestepasservikar blev hun blev bidt af en hestebremse og måtte straks til dyrlægen for at få antibiotika for ikke at blive kvalt af hævelserne i halsen
  Overskrift 1