Nyhedsarkiv 2015

December

Måneden startede med Stue 11 Skorpe julefrokosten, hvor Frida og jeg var så ubeskedne, at vi vandt de 2 af 3 mandelgaver. Der var dog også 2 sidegevinster, så kun Per og Peer gik hjem uden gaver. Bedre held til næste år. Vi var ialt 7 deltagere og havde alle en rigtig god eftermiddag.

Så passede vi Tobias og Oscar, medens forældrene var til julefrokost hos Anna og Ulrik på Kongelundsvej, og vi havde alle en hyggelig eftermiddag og aften. 

Dernæst var jeg til SDSK julefrokost hos SAS i Kastrup d. 8 december. Vi var ialt 90 gode, gamle kolleger, der tilbragte en hyggelig aften i hinandens selskab.

Så var Frida til kor julefrokost d. 14 december efter 2 gennemførte og vellykkede koncerter med Dragørkoret.

Jeg var til den månedlige blodprøve på Amager Hospital d. 16 december, hvorefter jeg var til udkitning af min SAS/CSC arbejdsplads gennem 38 år, idet CSC nu lukker alle deres lokaliteter uden for Valby. Vi var flere hundrede gode, gamle kolleger samlet for at tage afsked med de gamle, gule blokke på Engvej i Kastrup. 

Nogle dage efter fik jeg brev fra Rigshospitalet om, at man havde flyttet min næste konsultation fra januar til juni. Nu troede jeg så, at det var fordi, at mine PSA-tal var gået ned; men desværre var de nu gået op til 1,2, hvilket heldigvis ikke er alarmerende, så jeg skal bare fortsætte med min hormonpillekur og jævnlige blodprøver på Amager Hospital.  

Så afholdt vi julefrokost for den nærmeste familie d. 20 december, hvorfra nogle billeder er indsat i mit Fotoalbum 2. Vi havde alle en hyggelig og fornøjelige dag og tidlig aften.

D. 22 december var vi, Joan og Nova på den årlige kirkegårdstur til Brøndby, Haslev og St.Magleby før jul. Desværre var det regnvejr på dagen; men vi havde alligevel en god oplevelse. Se også billederne i Fotoalbum 2.

Juleaften holdt vi for os selv i år med en kort visit af Henriette og hendes familie samt lidt kirkegang i en stopfyldt St.Magleby kirke kl.1430, hvorefter vi besøgte Oles grav.

1.juledag var vi traditionen tro i Taastrup hos Jørgen og Ellen sammen med Palle og Karen og Svend. Vi havde en hyggelig eftermiddag med en god frokost i hyggeligt selskab. Vi var hjemme hos en glad Nova ved 19-tiden.

2 dage efter var det Palle, der havde inviteret til 3. juledagsfrokost sammen med Bo og Suzanne, Nanna, Kenneth og Ellen, samt Maja. Vi var så heldige at blive hentet og bragt af Bo i BMW'en. Lækker bil. Palle havde sandelig gjort meget ud af bordet, som var dækket med alt godt fra havet, kødpålæg, lun leverpostej og lækker sprød flæskesteg med gemyse. Næh, der manglede sandelig ikke noget. Dertil var der rigeligt øl, vin og snaps. Efter frokosten var der kaffe, te og Kenneths hjemmebagte kage og konfekt og pludselig efter et par rygepauser i gæstehuset var klokken 18, så det var på tide at drage hjemover efter en god og hyggelig dag sammen med Fridas familie. Nova var glad for at se os, idet nytårsskyderiet var startet netop den aften.

Nytårsaften holdt vi også for os selv og passede på Nova, som jo ikke er glad for alt nytårsbulderet og braget. Så hyggede vi os med lidt god mad fra Kongelundskroen og lidt TV-programmer. Ved 2-tiden nytårsnat var skyderiet delvist ophørt, så vi kunne se dyner efter en stille og rolig nytårsaften. 

🤪

November

Så nærmer den første vintermåned sig allerede. Tænk at det snart er jul. Julemåneden starter faktisk allerede om 4 dage.

Vi har allerede stemt JA med brevstemmer, idet folkeafstemningen ligger samme dag som vor julefrokost i Stue 11. Desuden har vi haft besøg af Henriette og hendes familie for at fejre Mortensaften med lækker andesteg søndag d. 8 november.

Og så har jeg været på Amager hospital for at afgive den månedlige blodprøve, som jeg skal måles på til januar 2016.

Frida har været til flere korprøver, idet Dragørkoret skal give koncerter i Dragør og Søborg i december.

Desuden har jeg været til åbent hus i Oles hus i Dragør samt set efter Palles hus, medens han var ude at rejse.

Det store snevejr, man oplevede på Sjælland tidligere, gik i denne omgang uden om Dragør. Vi fik blot 35 mm regn i stedet for.

😲

Oktober

Vi havde aftalt med Flemming Thorell, at han skulle checke med Ole, om han ville med i Stue 11 fredag d. 2 oktober. Desværre var han ikke i stand til at deltage, selvom vi var rigtigt mange dennegang, nemlig 9 personer tilstede. Oles sygdom lagde en dæmper på selskabet; men i hans ånd havde vi alligevel en god dag hos de flinke mennesker i Stue 11.

Dagen efter var vi med til at fejre Bo Vesterdorf på Søllerød Kro. Han fyldte 70 år og havde inviteret alle vennerne fra Luxembourg, samt nærmeste familie. Jeg kørte Frida og Palle frem og tilbage og holdt mig rimelig ædru. Alligevel have vi alle en god aften i Søllerød.

Mandag d. 5 oktober havde vi aftalt med Oles datter Anja, at vi ville besøge Ole på hans hospice; men desværre havde han allerede været bevidstløs siden søndag, og mandag aften ved 22-tiden sov han ind med Anja og en sygeplejerske ved sin side. Dagen efter hentede jeg så igen Oles lænestol i Måløv. Da var han allerede væk fra værelset afhentet af bedemanden. Han fik Peers, Maries og vore sidste hilsner med i kisten.

Dagen efter fik jeg den store tandrensning hos min tandplejer, så jeg var øm i kæberne en uge efter, og var til grundejerforenings bestyrelsesmøde samme aften hos Marchen, hvor vi fik det store tapas-traktement. Frida var samtidig på Dragør bibliotek, hvor hun deltog i en læsegruppe. Meget oplysende 🙂

D. 13 oktober kom Henriette og Oscar lige forbi nogle timer og blev til aftensmad. Meget hyggeligt.

D. 15 oktober var jeg på Amager Hospital for at afgive den første af 4 blodprøver inden mit næste kontrolbesøg på Riget.

Dagen efter, d. 16 oktober blev Ole så bisat fra St.Magleby kirke ved en meget smuk højtidelighed. Vi skorper og hustruer havde sørget for en smuk krans, samt en smuk bårebuket til Ole med påskriften: 'Kære Ole Tak for alt En sidste hilsen fra Skorperne 1956-61'. Efter bisættelsen havde Anja reserveret lokale på Cafe Espersen her i Dragør, så dagen kunne afsluttes på bedste måde i Oles ånd. Han skal urnesættes på de ukendtes grav på St.Magleby kirkegård, hvor han så forhåbentligt atter bliver genforenet med sin Birgit. Se også billederne i Fotoalbum 2.

Derefter gik der nogle dage før Frida atter var på farten, nemlig til Halloween tur i Tivoli sammen med veninden Inge. De havde efter sigende en god dag der d. 23 oktober, selvom det var meget koldt og blæsende.

Frida var så til frokost på Charlottenlund Fortet torsdag d. 29 for at fejre nedlæggelsen af KKD-klubben, som ikke kunne fungere længere, på grund af svigtende medlemstilslutning. Jeg kørte Frida og 2 veninder derud, så de kom i god tid, og veninden Vivis søn hentede dem, efter de havde haft en god eftermiddag på fortet.

Lørdag d. 31 var vi så på den årlige skorpe-svampetur hos de gæstfrie værter Peer og Marie i Asserbo. Desværre uden Ole i år.

Vi hentede Per Gade undervejs og kom i god tid til Asserbo, hvor en storslået frokost ventede os. Derefter var det svampetid med efterfølgende kaffe og kage. Vi sagde farvel ved 1830 tiden, og var hjemme ved 20 tiden hos en glad og taknemmelig hund samt nogle glade katte og pindsvin, som fik maden lidt sent den dag. Vi havde atter en god dag og håber, at traditionen fortsætter så længe, nogle af os er i live. 

 🙂

September

Så er vi kommet ind i efteråret, hvor sommeraktiviteterne bliver færre, og de almindelige dagligdags aktiviteter starter op igen.

Vi startede måneden med et hyggeligt besøg hos Palle og Elena, hvor vi nød Elenas hjemmebagte blommetærte med flødeskum, samt kaffe og whisky til.

Dagen efter fik vi besøg af fødselsdagsbarnet Henriette og hendes familie, hvor vi skulle fejre Henriette samt passe Tobias og Oscar medens forældrene var i byen for yderligere fejring.

Og søndag var jeg en tur ovre hos Ole, som lige var hjemsendt fra Hvidovre Hospital for at høre lidt om hans fremtidsplaner. De var ikke for gode, idet han snakkede meget om, at næste opholdssted var et hospice. Trods dette havde vi en hyggelig stund.  

Frida var dernæst til høreprøve og Nova var til sit 3 mdrs. dyrlægecheck.

Onsdag d. 16 september var jeg så på Riget medbringende blodprøve til det halvårlige kontrolbesøg. Nyhederne var desværre ret nedslående, idet mit PSA-tal var steget til det dobbelte, så nu skal jeg hver måned have taget blodprøve og møde på riget igen til januar 2016 for nyt kontrolbesøg.

Frida var så til Kor72 om lørdagen d. 19 september, og vi var en tur ovre hos Palle d. 24 september til en hyggelig eftermiddagspassiar.

Og så skete det, at Ole fik sit hospice-ønske opfyldt, idet han blev indlagt i Måløv fredag d. 25 september. Vi besøgte ham så om søndagen, hvor også Peer Corfixen havde fået samme tanke. Vi medbragte Oles yndlingslænestol, skammel og 2 flasker Leffe, så vi havde alle fire en hyggelig eftermiddag.

 😲

August 

Så er vi kommet ind i den sidste sommermåned, hvor vi heldigvis kun har en planlagt aktivitet, nemlig en tur til Stue 11 med Skorperne. 

30 april 2015 havde jeg 50-års jubilæum som udnævnt MP-korporal. Jubilæumsfesten afholdes for hele 2015 på Ålborg kaserner i weekenden omkring d. 23 august; men desværre har jeg af helbredsgrunde måtte melde afbud til turen. Jeg håber så at jeg kan komme med til næste år ?  😥

Vi havde en god dag i Stue 11 d. 6/8 kl. 12-17 i 4 gode kammeraters selskab og nød en god frokost med det hele. Flemming tog nogle gode billeder i Stue 11. De kan nu ses i Fotoalbum 2.

D. 13/8 hentede jeg vore reparerede læderhynder fra Stilmøbler her i Dragør. De var blevet flotte og kan ses på et nyt billede i Fotoalbum 2.

D. 14/8 fik vi besøg af min MP- og Cypern- kammerat, Lars U. Wielandt, som var på gennemrejse fra racerbanen i Sturup til Sønderborg. Han ville lige gøre mig opmærksom på vort 50-jubilæum som MP-ere. Dette fejres senere i august på Ålborg kaserner, som nævnt ovenfor. (Se billederne i Fotoalbum 2).

Og dagen efter kiggede Palle lige forbi med sorte hænder. Han skulle have vasket hænderne, idet hans kæde var røget af cyklen. Det er rigtigt hyggeligt, at nogen sådan lige kigger ind en gang imellem til en kop kaffe, som altid er klar på kanden.

Og så har vi fået repareret taget på udhuset, så for at holde regningen nede, måtte jeg selv op og male træværket med sort Pinotex hele vejen rundt. Nu håber jeg så at utæthederne er tætnet !

Indimellem alle disse aktiviteter har Frida nydt det gode august sommervejr og badet næsten dagligt i Øresund ved Fortet.

 NB... Der er også nyheder på Novas side og på Kanariernes side.

😉

Juli

 Det var måneden, hvor Frida atter kom en tur i Tivoli sammen med Vivi og hvor jeg besøgte Ole en eftermiddag. En dag hvor Ole havde det meget bedre efter en afgiftning på Riget pga. det store pilleindtag. Vi delte et par flasker Leffe samt lidt guf og havde en hyggelig eftermiddag. Samme dag havde Frida så besøg af veninden Vivi.

Midt på måneden fik vi så en aftale med en tømrer om at skifte nogle ødelagte rygninger på vores udestue, samt hæve taget på vort udhus, så vandmængderne bedre kan flyde ned i tagrenden.

Og d. 17 juli 2015 fyldte Finn så 71 år. Det blev fejret sammen med Henriettes familie. Desværre var Fridas brødre optaget andetsteds på dagen, så de blev så inviteret til d. 30 juli, efter Tour de France er afsluttet.  Finn fik nogle gode gaver og vi havde alle nogle gode dage.(Se billederne i Fotoalbum 2).

🙂

Juni

Puha, nu er jeg ved at komme bagud med opdateringerne. Men d. 4 juni var vi forsamlet i Stue 11 til den hver 2. månedlige frokost. Flere gode gamle kammerater deltog og vi havde en god dag hos værtsparret Finn og Fie.

Og lørdag d. 6 juni var vi en tur på Dragør markedet, hvor vi som sædvanlig spiste is og Dragørdrenge, samt fik købt spegepølser fra Holland og Italien.

Så har Frida også denne måned været aktiv i sangforeningen med Kor72, bl.a i DRs koncerthus.

Desuden har vi også passet huse for Ole, da han var indlagt på Riget, og for Palle og Elena medens de var på ferie på Sardinien.

Endelig kom vi hjem fra en skøn udflugt til Hammermøllen og omegn d. 20 juni, hvor vi var sammen med 10 gode venner. (Se billederne i Fotoalbum 2).

Resten af måneden har vi heldigvis ingen aftaler, så det bliver ren afslapning...

 

😀

Maj

Denne måned har været præget af kusine Ruths alt for tidlige bortgang, besøg hos Ole og Palle, Fridas sang og ture med KKD, den årlige Pinseskovtur (se billederne i Fotoalbum 2), samt Finns arbejde som kasserer og bestyrelsesmedlem i vor grundejerforening, idet der er blevet startet et vejrenoveringsprojekt, som har budt på masser af udfordringer for bestyrelsen.

 

🙂

April

Ja så var det jo Påske med familiebesøg Skærtorsdag hos os af Henriette, Casper, Tobias og Oscar til påskemiddag med lam og citronfromage, uddeling af påskeæg til alle, samt en god tur til de lokale legepladser. Det var en god dag for os alle, selv Nova hyggede sig.

Påskelørdag var det så tid til at Nova, Finn og Frida drog afsted på den årlige påskekirkegårdstur til de kære afdøde, Finns mostre Inger og Gerda på Brøndbyøster Kirkegård, og Fridas far og mor på Haslev kirkegård. Begge steder satte vi friske tulipaner og påskeliljer. I Haslev drog vi lige forbi Fridas barndomshjem på Skovvang 27 og dvælede lidt ved minderne, hvorefter vi lige rundede Freerslev Kirke, en smuk gammel hvid kirke hvor Frida og Finn blev gift for 43 år siden. Herfra gik turen til Pinseskovtursskoven for lige at checke om skovbunden kunne bære. Det gik vist meget godt. Selv Nova syntes det var dejligt at strejfe lidt omkring på egen hånd. Se også billederne i Fotoalbum 2. Herfra gik turen så hjemad ved 1630 tiden via en isbod med dejlige Frisko vaffelis. En rigtig god tur i dejligt vejr også i år. 

Påskedag var vi til påskefrokost hos Fridas bror Bo og Suzanne i Søllerød. Det var også en hyggelig dag i år. 

Efter Påske var vi til frokost i Stue 11 med DKO-kammeraterne. Det var endnu en god dag sammen med de gode, gamle Kammerater. 

Og så var jeg på Riget i 2 dage for undersøgelse af urinvejen samt blodkarrene i højre lyske og lår. Ved den første undersøgelse fik jeg udvidet urinrøret ved 2 indsnævringer, så det problem blev løst på stedet. Ved den anden undersøgelse 2 dage efter viste det sig, at Hvidovre Hospital havde opdaget en udvidelse af aorta, som så skulle undersøges nærmere på Riget. Det blev det så, uden at problemet skulle behandles yderligere. Til gengæld viste en skanning af lysken, at alt var OK, så her var der ingen hjælp at hente. Måske bare noget arvæv efter mine 2 operationer, som giver mig lyskeproblemerne med smerter ved gang !   

Ja, sygdomsbekæmpelsen og reparationen fortsætter ufortrødent.

Desværre døde Fridas kusine Ruth af kræft i hjernen d. 22 april, som hendes søster Karen meddelte mig dagen efter telefonisk. Hun bisattes fra Sundkirken d. 7 maj kl. 13. Frida fik først beskeden af mig d. 25 april, da jeg ikke ville ødelægge hendes ferie halvvejs inde.   😥 

Frida og en veninde var nemlig på Gran Canaria en uges tid, så Nova, fuglene og jeg måtte passe os selv de dage. Det var rigtigt hårdt for mig og Nova, så vi var meget glade, da jeg kunne hente Frida i lufthavnen lørdag d. 25 april, efter at hun og veninden havde haft en rigtig god tur med mange oplevelser.  🙂 

Herhjemme var der så Ordinær Generalforsamling i vor grundejerforening, hvor jeg jo er kasserer. Jeg havde selv lavet hele materialet, ialt ca. 1000 sider, som blev uddelt til alle 103 husstande i vor grundejerforening Skærtorsdag. Alle i bestyrelsen blev genvalgt. Det blev en god aften, som sluttes af med smørrebrød, snaps, øl/vin  og vand, og jeg fik ovenikøbet mad med hjem til mig og Nova til dagen efter. Noget man sætter pris på som single. De næste dage efter generalforsamlingen havde jeg nok at se til med opdatering af hjemmesider, print af referater etc. 

Nu når Frida så er kommet hjem fra ferien, drog hun mindsandten afsted til sang- og KKD-møder i slutningen af måneden.   😉

   

 🤪

Marts

Igen startede måneden med Fridas lægebesøg og et enkelt tandlægebesøg pga. hals-, øre- og skulderproblemer. Desuden var Finn på Hvidovre Hospital d. 12, 13 og 19, hvor de ikke kunne fixe mit lyskeproblem, samt til kontrol på Riget d. 20 så det blev en travl hospitalsmåned. Min prostatakræft er væk, så jeg skal først til kontrol igen om et halvt år. Til gengæld er jeg nu henvist til 2 andre afdelinger på Riget for at få undersøgt urinvejen og blodkarrene til april. 

Ind imellem var Finn til frokost hos Arne Büchert i Søborg sammen med andre klassekammerater fra Birkerød, samt nok en lille tur i Stue 11. Hyggelige begivenheder begge dage.

Frida var i samme periode til KKD-møde ang. Simon Spies.

Desuden vinkede vi farvel til Palle lørdag d. 21 til kaffe og kage, idet han skulle en tur ned til Elena på Tenerifa i 14 dage. Vi passer hans hus og post så længe. 

D. 26 holdt grundejerforeningen, hvor Finn er kasserer, vejrenoverings informationsmøde i Hollænderhallen, da vi selv skal bekoste asfaltering af vore 3 veje, idet de er 'private fællesveje'. Det var et godt og oplysende møde.

Resten af måneden skal jeg forberede materiale til vor ordinære generalforsamling i april. 

 

 🙂

Februar

 Måneden startede med Finns lægebesøg med lyskeproblemer, hvor jeg fik en henvisning til Hvidovre Hospital d. 26 februar, samt grundejerforenings bestyrelsesmøde her hos os. 

D. 5 var vi så i Stue 11 for at træffe de gode gamle klassekammerater fra DKO og havde en god frokost og godt samvær.

D. 8 drog vi så over til Anna og Ulrik for sammen med dem at køre til Ørby for at fejre Oscars og Tobiases fødselsdage d. 8 og 14. Vi fik som sædvanlig et godt hjemmebagt traktement med boller og lagkage, samt drikkelse fra vi kom, til vi gik ved 19-tiden efter en dejlig dag sammen med familien.

Og så står den ellers på fysioterapi for os begge to pga. halsproblemer, Fridas KKD-tur til Christiansborg og min hospitalstur senere på måneden.

Indimellem skal vi selvfølgelig overvære Fastelavnsfejringen her i Dragør i dagene d. 15-16. Der vil senere komme billeder fra denne.  

  

🤪

Januar

 Ja, så var vi jo kommet frelst igennem jul og nytår, klar til at starte på et nyt år, heldigvis i et lidt langsommere tempo end i de forgangne 2 måneder med ganske få aftaler.

Ole Hornbek var på besøg hos os d. 12 medbringende et par Leffer. Hyggeligt. Dagen efter var vi på besøg hos Palle og Elena til en sludder og en kaffetår. Også en god eftermiddag.

D. 15 var jeg til grundejerforenings bestyrelsesmøde hos Olfert, hvor den kommende vejrenovering skulle diskuteres.

Og dagen efter besøgte vi kusine Ruth, som nu desværre er meget præget af sin kræftsygdom, så hun selv er ved at opgive livet. Meget sørgeligt, hun er trods alt kun 69 år gammel.

Og så har Frida og jeg jo ellers besøgt vores læge flere gange med vore skavanker. Dog var Frida i stand til en tur til Wallmanns sammen med veninden Inge. De havde begge en rigtig pragtfuld aften med mad, drikke og show.

Endelig sluttede vi måneden af med at fejre Fridas 68-års fødselsdag sammen med hendes brødre og hustruer d. 31 og havde en hyggelig eftermiddag med boller, kringle og lagkage.